Editorial, Τεύχος 2

Τελευταία προειδοποίηση στο Φανταστικό Κόμμα όσον αφορά τον Δημόσιο Χώρο

Άρθρο 1

Ο δημόσιος χώρος προορίζεται για την ανταλλαγή και κυκλοφορία των εμπορευμάτων. Όπως όλα τα άλλα εμπορεύματα, έτσι και οι άνθρωποι μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα σε αυτόν.

Άρθρο 2

Ο δημόσιος χώρος είναι χώρος που δεν ανήκει σε κανέναν. Ο, τι δεν ανήκει σε κανέναν ανήκει στο κράτος. Το κράτος επιτρέπει στη σημειοκρατία του εμπορεύματος την κατάληψη του εν λόγω χώρου.

Άρθρο 3 α

Τα γραφεία είναι φτιαγμένα για να δουλεύεις. Η παραλία είναι φτιαγμένη για να κάνεις ηλιοθεραπεία. Όσοι επιθυμούν διασκέδαση έχουν χώρους αναψυχής, ντισκοτέκ και άλλα διασκεδαστήρια στημένα για τον σκοπό αυτόν. Στις βιβλιοθήκες υπάρχουν βιβλία. Στα άσυλα υπάρχουν ηλικιωμένοι. Στα στάδια υπάρχουν οικογένειες. Η ζωή είναι φτιαγμένη από συναρμολογούμενα κομμάτια. Κάθε στιγμή είναι στο κατάλληλο σημείο της. Τα πάντα είναι σε τάξη. Κανείς δεν παραπονιέται.

Άρθρο 3 β

Η αταξία έχει κι αυτή την δική της ιδιαίτερη λειτουργία. Ταιριάζει στο Σύνολο στον προκαθορισμένο χώρο για απρόβλεπτα γεγονότα. […]

Άρθρο 4

Σε κάθε παιδί αντιστοιχεί κι ένας υπεύθυνος-ενήλικος. Ο ενήλικος αυτός ευθύνεται ενώπιον του νόμου για την συμπεριφορά του παιδιού που του αντιστοιχεί. Εξ αιτίας της ακόμα ημιτελούς ψυχοκοινωνικής τους εκπαίδευσης, και προς το συμφέρον της ομαλής τους ανάπτυξης, τα παιδιά δεν επιτρέπεται να παίζουν στον δημόσιο χώρο χωρίς την εποπτεία του υπεύθυνου-ενηλίκου τους. Σε κάθε περίπτωση, τα παιδιά εμπίπτουν σε δύο κατηγορίες: τα υπερκινητικά, που θα τους χορηγείται Ritalin, και τα υποκινητικά, που θα τους χορηγείται Prozac.

Άρθρο 5

Για τη διατήρηση του φυσικού τοπίου και τον σεβασμό του κοινωνικού περιβάλλοντος, τα σώματα που δεν συμμορφώνονται με τις κυρίαρχες αισθητικές και της υγιεινής νόρμες, όπως δημοσιεύονται καθημερινά στον εθνικό τύπο, παρακαλούνται να απέχουν από την κυκλοφορία στους δημόσιους χώρους μεταξύ των ωρών 9 π.μ. και 8:30 μ.μ. Κατά τη χρονική αυτή διάρκεια, παρ’ όλα αυτά, οι ζητιάνοι θα γίνονται ανεκτοί τις ώρες της μεγαλύτερης αφθονίας, όποτε και θα συμμετέχουν στην κοινή διαπαιδαγώγηση όλων, μιας και θα αποτελούν ένα αποκρουστικό παράδειγμα.

Άρθρο 6

Ο σκοπός της ζωής είναι η ευτυχία. Η ευτυχία είναι ένα αντικειμενικό δεδομένο που μετριέται σε ακριβείς ποσότητες. Αυτές τις ημέρες όλοι το ξέρουν: όπου υπάρχει διαφάνεια, υπάρχει ευτυχία. Όποιος δεν επιδεικνύει τον εαυτό του, απλά προσπαθεί να κρυφτεί, και ό,τι προσπαθεί να κρυφτεί θεωρείται ύποπτο. Συνεπώς, είναι καθήκον της Βιοδύναμης να παρέμβει ώστε να εξαφανιστεί όλη η αδιαφάνεια από τις ζωές μας. Η Βιοδύναμη θέλει να είσαι χαρούμενος. Και αν χρειαστεί, θα το θέλει αγνοώντας το τι θες εσύ.

Άρθρο 7

Για την ασφάλεια όλων, ο δημόσιος χώρος πρέπει να βρίσκεται όλος υπό επιτήρηση. Όπου ο έλεγχος είναι ακόμα ατελής, οι μάζες παρακαλούνται να κρατούν για τον εαυτό τους συμπεριφορές αντίθετες προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Όλες οι ανώνυμες συγκεντρώσεις και όλες οι ανώμαλες συμπεριφορές θα πρέπει να αναφέρονται στην κοντινότερη περιπολία «Δράση Προληπτικής Επιτήρησης». […]

Άρθρο 8

Ο δημόσιος χώρος είναι ουδέτερος χώρος, εννοώντας ότι μέσα σε αυτόν κάθε εκδήλωση ιδιαιτερότητας σημαίνει επίθεση στην ακεραιότητα των άλλων. Όλοι οι διαθέσιμοι πόροι θα αρχίσουν τώρα να χρησιμοποιούνται – αστικά έπιπλα, κατάλληλο ντεκόρ, Παρακολούθηση Διαρκούς Ελέγχου, κλπ – για να καταστήσουν αδύνατες τέτοιες εκδηλώσεις και την ανυπόφορη ενόχληση που προκαλούν στους συμπολίτες μας.

Άρθρο 9

Ευχαριστούμε όλους όσοι έχουν συμβάλει με την καλή τους συμπεριφορά ώστε όλες αυτές οι αρχές να θεωρούνται αυτονόητες.

Άρθρο 10

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ.

<Το παραπάνω είναι ένα κείμενο της comite invisible (αόρατη επιτροπή). Το φανταστικό κόμμα είναι ένα δημιούργημα της αόρατης επιτροπής και περιλαμβάνει οποιονδήποτε δε συμμορφώνεται με τις αρχές. Εδώ είναι 10 άρθρα τα οποία υποτίθεται ότι έχει αποστείλει το κράτος στο φανταστικό κόμμα ως τελευταία προειδοποίηση όσον αφορά τις παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο>.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.